dimecres, 14 de desembre del 2016

Instruments científics a l'Institut Lluís Vives


Dissabte, 26 de novembre, es va realitzar en el nostre institut la segona jornada de la matinal: "Instruments Científics, Història, Patrimoni i Ensenyament de les Ciències" organitzada en col·laboració amb l'Institut d'Història de la Medicina "López Piñero" i la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i el Centre de Formació del Professorat, CEFIRE-CTEM, de València.








La jornada va començar amb la presentació de la ponència de Josep Simon "Veure i Fer: La cultura material i l'ensenyament de les ciències". Va continuar amb la ponència de Luis Castellón "El patrimonio científico de los institutos históricos". Més tard es va realitzar una visita guiada a l'exposició de llibres i instruments científics de l'Institut Lluís Vives de València, a càrrec de José María Azkárraga i Luis Felipe Moreno. A continuació Alfons Zarzoso va presentar la ponència "Els instruments de la medicina i l'ensenyament de la ciència" i va acabar amb una discussió general.

L'exposició consta de 22 instruments científics històrics dels antics gabinets d'Història Natural i Física i Química de l'Institut Lluís Vives.

Cada instrument s'acompanya d'una fitxa explicativa amb informació sobre el seu origen, ús, aplicacions i, en ocasions, alguns detalls sobre l'empresa que el va fabricar. Els instruments estan complementats per nombrosos llibres de text i catàlegs didàctics històrics en què es fa menció expressa dels mateixos.

L'exposició romandrà oberta per a visites de professors i escolars de València fins a mitjans de gener de 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada