dilluns, 16 de juliol del 2012

Un microscopi Reichert de 1908

Microscopi òptic compost
Data 1908
Fabricant: Carl Reichert Wien

Carl Reichert va començar la seua activitat professional de la mà del famós fabricant Ernst Leitz encara que prompte es va independitzar començant a produir els seus propis instruments òptics a Viena.

Microscopi C. Reichert, 1908
Aquest exemplar consta d'un ocular núm. 3 i tres objectius:  núm. 1, núm. 3 i núm. 7a (C. Reichert). Només l'últim objectiu és original la resta dels components òptics són reposicions posteriors. Amb la configuració actual poden obtindre's uns 400 augments.
Una vegada netes les lents comprovem que les imatges que produeixen són excel·lents, a pesar de no tindre condensador.
Els comandaments macromètrics d'enfocament són coaxials i el micromètric terminal inferior, ambdós funcionen amb gran precisió.

Identificació en la base del miscroscopi
Presenta el número de sèrie 41534, que creiem correspon a l'any 1908. No apareix en el catàleg Reichert de l'any 1908/09, encara que s'aproxima el model VI.

Va ser comprat, i incorporat a l'institut, en el curs 1909/10, segons costa en la memòria del centre, “se adquirieron tres microscopios Reichert”. “Uno de los microscopios da aumentos hasta de 1200 diámetros con un juego de tres objetivos, uno de ellos de inmersión y dos oculares; los otros dos microscopios llevan dos objetivos y dos oculares y dan aumentos de 40-650 diámetros. Todos estos microscopios van en sus cajas correspondientes y tienen los accesorios que son precisos para su utilización, destinándose el primero al trabajo personal del profesor, y los otros dos al que bajo su inspección pueden realizar los alumnos”.

Aquest microscopi és un dels esmentats en l'article del professor Celso Arévalo sobre laboratori d'Hidrobiologia de l'institut en el butlletí, de juny de 1914, de la Reial Societat Espanyola d'Història Natural.

El cos metàl·lic presenta diverses alteracions, algunes de les quals es poden eliminar per procediments mecànics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada